LOTUSREIKI.info

 

       

 

REIKI

     

Mikao Usui    dr.Chujiro Hayashi

   

Hawayo Takata  —  Kathleen Milner

REIKI is Japans. 'Rei' betekent 'universeel' en 'ki' is levensenergie' (dit is hetzelfde als het Chinese 'chi' of het Indische 'prāṇa') en werd begin 20ste eeuw herontdekt door een toegewijde monnik genaamd Mikao Usui (1865 - 1926). Hij kwam al snel in contact met dokter Chujiro Hayashi (1880 - 1940), die op zijn beurt de leer doorgaf aan Hawayo Takata (1900 - 1980). Die laatste was half Japans, half Amerikaans en bracht REIKI naar de VS, waar het zich razendsnel verspreidde in het Westen.

Het Usui Systeem van REIKI is genoemd naar zijn oprichter, Sensei Mikao Usui (sensei betekent 'grootmeester'). Wij weten via mondelinge overlevering dat hij eind 19de eeuw in Kyoto les gaf. Hij startte een onderzoek naar de genezingen verwezenlijkt door de grootste spirituele leraren uit de geschiedenis. Door zijn reizen, studie, onderzoek en meditatie ontwikkeldde hij de heelwijze genaamd REIKI en hij besteedde de rest van zijn leven aan het toepassen en onderwijzen van deze methode. Usui's werk werd in het vóóroorlogse Tokyo voortgezet in een kliniek die werd geleid door dr.Hayashi.

Eén van zijn patiënten, Hawayo Takata uit Hawaï, die in zijn kliniek was voor een kanker behandeling, werd dr.Hayashi's eerste westerse studente. Zij praktiseerde en onderwees REIKI van 1937 tot aan haar dood in 1980 in de VS en Canada.

Vandaag de dag praktiseren miljoenen mensen over de hele wereld REIKI. Helaas verwaterden de inwijdingstechnieken en net zoals bij een verhaal dat door verschillende mensen doorverteld wordt, werd er van alles weggelaten of gewijzigd, zodat nieuwe helers in niets leken op wat hun voorgangers konden.

Kathleen Ann Milner, ingewijd door Margarette Shelton (Arthur Robertson, haar leraar, was ingewijd door Iris Ishakuru, één van de 22 REIKI Meesters ingewijd door Takata) was ervan overtuigd dat zij de oorspronkelijke helingstechniek kon herstellen ; ze ontving een Boeddhistisch geïnspireerde inwijdingsmethode.

REIKI Tera MaiTM is maar één van de vele stijlen die in het Westen voorkomen en onderscheidt zich van de andere vormen in die zin dat het dieper in het aura inwerkt.

De afstammingslijn loopt van Kathleen Milner over René Brioul, Kees Koster, Conny Meuris en Ingrid Carpentier naar Pascale Laffutte.

REIKI wordt doorgegeven door middel van een mondelinge onderwijstraditie waarin drie inwijdingen centraal staan. Informatie wordt gedeeld en sessies uitgewisseld.

REIKI is dus niet iets wat uit een boek geleerd kan worden ! Je moet het ervaren door erover met een leraar te praten, het te voelen en via inwijdingen.

Op 11 december 2014 ontving ik van Pascale Laffutte mijn Eerste Graad (soden) in REIKI Tera MaiTM, op 8 januari 2015 mijn Tweede Graad (okuden) en op 25 Mei 2017 de Derde Graad (sinpiden).

Voor vragen of om een afspraak te maken voor een REIKI sessie mag je mij altijd contacteren per telefoon, email of via Facebook.

Jan Vanderperre (°1988)

REIKI Master (2017)

www.lotusreiki.info | vanderperrejan@gmail.com | +32 488 15 61 37 | @lotusreiki.jan